søndag 3. juli 2011

Panel i stue


Denne helgen ble det endelig tid for en alenehelg med hyttebygging for oss to voksne. Ikke det at ungene ikke er fine å ha med, men det er ikke til å komme bort ifra at vi fikk mer tid til byggeaktivitet denne helgen. Takk til en sporty bestemor som tok seg av både våre barn og to andre barnebarn denne helgen!!

Nå ble været som fryktet med tåke og regn. Utendørs beising ble derfor noe begrenset. Alt som var under tak kunne gjøres og Solveig fikk dermed beiset ferdig all villmarkspanel rundt dørene, men stokkene må vente på tørrere vær.

Regn ute gjorde at vi fikk brukt mer tid inne. Noe som førte til god fremdrift. Jeg målte og sagde, mens Solveig beiset den ferdigkappede tømmerpanelen til stua. Etter noen timers tørking var de klar for montering - og slik gjenntok vi prosessen gjennom hele lørdagen. Resultatet ble slik som vist på bildene. Vi var spente på fargevalget - Tyrilin beis, farge Valnøtt 1/2 dosering. Det ble noe mørkere farge enn vi hadde sett for oss etter prøvebeising hjemme, men vi er enige om at det er en fin farge som passer veldig bra på tømmerpanelet.

Etter noe vurdering tok vi også en avgjørelse om at vi ikke skal montere takås i stua. I utgangspunktet skal det være en rundtømmer ås, men vi tror at vi ikke kommer til å savne denne da himlingen i hytta er forholdsvis lav som den er. Så dersom noen trener en takås på ca 6 meter har vi en til salgs :-).
Etter mange helger alene med byggearbeidet var det virkelig bra å se hvor raskt ting går når vi er to stykker. Nå er ikke det alltid så lett å få til og neste tur blir meg og barna nå til uka - Solveig må jobbe. Så er det annen ferie som skal avvikles før det igjen blir tid til hyttebygging senere i juli.

1 kommentar:

  1. Så flink dere er, og det panelet ble rålekkert ! Så gøy å se hvordan det blir innvendig hos dere nå. Vinduene deres ser veldig store og fine ut med panelen på plass *S* Vi har Ølslykkjapause et par uker nå, man trenger litt byggepause i blant, you know.

    Hilsen "hyttenabo'n" Vibecke

    SvarSlett