fredag 3. januar 2014

Romjul og Nyttår

Det var godt å komme til fjells, vinter og hvit romjul etter en heller grå-grønn jul hjemme på Jessheim. Godt å se sne. Godt å gå på ski. Renne i litt for stor fart i løssnø, tryne og kjenne snøen smelte på kinnene.

Fint å sitte inne i hytta i lyset fra stearinlysene.  Spise god mat sammen ved langbordet. Sitte forand ovnen med ei god bok. Bli slått ut i Monopol av ungene en sein kveld.

Det var dette vi ville ha da vi gikk i gang med hyttebygging. Det var dette som var motivasjonen som gjorde at jeg kunne glede meg til neste dag selv en regntung høstkveld i 2010 med råbygget fyllt opp av glavaruller og materialhauger ( "Lavstandard" i Etnedal: Våt høstferie ).
Eller som gjorde at jeg kunne våkne kl 0430 i ei feltseng på et halvferdig stuegolv vinteren 2011. Minus 20 grader ute. Minus 20 grader inne. Og allikevel si til meg selv; Yess, en ny dag. ("Lavstandard" i Etnedal: Første overnatting i hytta! ). Så ja, riktig motivasjon gir så visst resultater!


Det som ble gjort av arbeid denne gangen var montering av 12v led taklampe på kjøkkenet (https://www.lampehuset.no/taklamper/evita-nl-tak-0), Denne kan heves og senkes slik at lyset spres bedre om ønskelig. Etterhvert som vi har tatt hytta i bruk ser vi også hvor vi ønsker mer lys. Der vi sitter og leser og over kjøkkenbenken har vært øverst på lista. Disse er nå på plass og vi er meget godt fornøyde med løsningene. Neste på lista er spottlights i taket i gangen.Vi har valgt å kjøpe 12V led-lamper beregnet for 230V, for deretter å fjerne omformer slik at vi kan koble de direkte til 12V. På noen lamper går dette helt fint (obs: på noen lamper står det at de ikke må kobles til batterispenning), og det er da mere å velge i i de ordinære lampebutikkene enn hos diverse hyttebutikker. Under salgskampanjer er det raskt mange hundrelapper å spare på dette.

Nå som hyttebyggingen stort sett er ferdig er det langt mellom hva som er interessant å skrive om i en bygge-blogg. Det er jo ikke like interessant å fortelle- (eller lese) om hver eneste list som kommer opp. Det var heller ikke meningen at denne bloggen skulle bli ei hyttelivsdagbok, men en dokumentasjon av selve prosessen fra drøm til ferdig hytte. Og nå er vi der at hyttedrømmen er blitt virkelighet - selv om det mangler gesimsbord utendørs og et par lister her og der. Nye planer for videre arbeid legger vi dessuten hele tiden. Ikke fordi vi må, men fordi vi har lyst.

Jeg vil hilse til dere som har fulgt byggingen, takke dere som har lagt inn kommentarer og vist interesse for blogg og bygging. Stikke gjerne innom bloggen i ny og ne også i fremtiden.Vi skal jo ha opp ei badstu etterhvert...




3 kommentarer:

  1. Godt nytt hytteår til dere! :))

    SvarSlett
  2. Det har vært svært kjekt å følge dere! Kommer nok til å svippe innom en del nett-turer for å se hvordan dere gjorde ting - vi er jo fremdeles et godt stykke bak i løypen. God hytting!

    SvarSlett
  3. Jeg har fulgt dere i byggingen. Syntes det har vært spennende. Vi holder på å sette opp ei hytte i Nordland, uten strøm og vann. derfor er det fint å få inspirasjon og ideer underveis. Har en følelse at det ikke er så mange som bygger uten strøm og vann... Jeg er spesielt på jakt etter hvordan dere lyssetter hytta med 12 v. Syntes den var flott den lampa over spisebordet. Fortsett å blogge dere slik at vi får nye ideer og inspirasjon!

    SvarSlett