søndag 14. oktober 2012

Foreløpig status


Etter å ha brukt hytta i høstferien er vi alle enige om at hytta er blitt både funksjonell og fin. Det er blitt det stedet vi drømte om og som vi ønsker oss tilbake til når vi ikke er der. Det er mange ting som gjør at vi trives med resultatet. Her er noe av det som karakteriserer hytta vår. 


Vi er spesielt godt fornøyde med godt lys fra store vinduer på tre sider av stua.  Vinduene i stua går også lavt ned mot golvene slik at det er god utsikt selv om en sitter i sofaen. Vinduene gir god gjennomgående lys og fin utsikt til naturen rundt hytta. 


Kjøkkenet er i heltre furu, lagd på Ullersmo og ikke større enn det må være. Det tar da heller ikke unødig stor plass i stue/kjøkkendelen. Gråvannsavløp på kjøkkenet er "nærmest et must". Iallefall veldig annvendelig. Ellers er det utstyrt med gassovn og gasskjøleskap. Det har også en luke i golvet til et støpt rom under hytta hvor vi kan lagre mat når vi tømmer kjøleskapet. Et robust stort spisebord utgjør samlingspunktet i stua og brukes til spill, måltider og det som ellers måtte være av behov. Dette er vi svært fornøyd med.Sittegruppe og sofa er enkle og stolene lette å flytte etter behov. Ovnen har jeg blogget om tidligere, hvor jeg ikke var helt fornøyd med at det kom ut aske når døren ble åpnet. Etterhvert som vi har gjort oss noen erfaringer med forsiktig åpning av dør er ikke dette et stort problem lenger. Vi kunne nok tenkt oss en utgave av ovnen hvor en kunne erstattet døren med rist. Åpen dør på denne ovnen gir veldig god strålevarme - noe som hadde vært spesielt nyttig i oppvarmingsfasen av hytta. Et bakmontert pipeavløp ville også gjort at vi kunne ha kjele med vann stående til varming. Vi valgte imidlertid toppmontering for at ikke ovnen skulle stikke så langt ut fra veggen og ta opp unødig plass i hytta. Golvet har vi lutet og deretter lakket med Trestjernes golvmatt. Det ble veldig bra. Lyst, ser bra ut og er samtidig lett å holde rent. Veggene er beiset med Tyrilig interiørbeis i ulike fargervarianter. Valnøtt med redusert fargeandel i stua, drivved og antikk-grå på soverom, skumring på badet,  hvit beis i alle tak og på vegger i gang.Vi valgte snurredass som do løsning og porselensskål med urinseparator. Dette virker bra. Dersom en ikke jevnlig tømmer noen kopper vann ned i urinaldelen av doen vil det etterhvert bli noe lukt. Men som sagt, noen kopper vann i ny og ne gjør susen. Badet er forholdsvis stort, har avløp for gråvann og vil få dusjkabinet med tid og stunder.

Hytta har fire soverom og 8 sengeplasser totalt. Dette anser vi som tilstrekkelig, men vi har også noen feltsenger som kan brukes ved behov. Et rom har dobbeltseng, et rom har enkle plassbygde køyesenger, et rom har plassbygd enkelseng og et rom har familiekøye kjøpt på Ullersmo. I vindfanget vil det etterhvert bli en bod hvor vi også vil ha sikringskap og batteribank (i støpt rom under golv). Det er trekt ledninger i lederør i hele hytta med strømuttak i hvert rom. Det vil bli 12V anlegg, men anlegget er også klargjort for 230V dersom det skulle bli en opsjon i fremtiden. Vi planlegger med spot-belysning (Led) i gang og på bad og ellers enkle led-lamper plassert der det er mest behov for lys i hytta. Ellers er det stearinlys som er hovedlyskilde rundt om i hytta.

1 kommentar:

  1. Så heldige dere er som er kommet så langt! Det ser kjempfint og koselig ut på hytta deres! Lykke til videre med bruken!
    Hilsen Karin fra http://www.byggehytte.com/

    SvarSlett