tirsdag 30. juli 2013

Sommerferie på Hytta

Denne sommeren kunne vi endelig ta deler av sommerferien på hytta. Vi hadde lagt inn ei ukes hyttetur imellom ferie på Sørlandet og Øst-Finnmark. Heldige som vi er hadde vi strålende vær med over 20 grader på fjellet :-). I 950m høyde er det ikke alltid slik har vi merket. Men denne gangen var det godt å bade i avkjølende fjellvann underveis på topptur. 


I fjor høst fikk vi planert og sådd rundt hytta og vi var spente på hvordan villmarksblandingen hadde grodd. Det tar nok litt tid så høyt til fjells så det var ennå en nokså "tynnlugget" plen som møtte oss. Fikk kastet på litt gjødsel og tar en ny runde med gressfrø ila august så blir det nok bra etterhvert.
Nå ble det ikke bare fjellturer og fisking denne sommeren - litt arbeid måtte også til. Med så fint vær var det utearbeid som fristet mest og vi fikk satt opp rekkverk rundt terassen. Hytta så straks mye "ferdigere" ut med dette gjort. Vi syntes det ble riktig så bra og var godt fornøyde med at det var tørt og fint vær slik at vi også fikk beiset mens vi var igang.Av annet arbeid fikk jeg innstallert en lekasjetester på gassanlegget. Med denne kan jeg enkelt sjekke om anlegget er tett og også lokalisere eventuelle lekasjer. Slanger som har stått ute i snart to år ble også byttet ut.


Nå er også solcelleanlegget koblet til regulator og batteri. Jeg har valgt en Tristar MPPT-45 regulator med digitalt meter som jeg kjøpte i USA på en reise dit. http://www.morningstarcorp.com/en/tristar%20mppt. Denne føres også av Sunwind og skal være spesielt godt egnet for lading under dårlige lysforhold: http://www.sunwind.no/content/pages/catalog/product.asp?mc=6&sc=4&pid=1510 . Ulike ladere er forøvrig godt omtalt på http://www.byggehytte.no og jeg ble iallefall overbevist om at en MPPT regulator var det rette. Så får vi se da. Denne satte iallefall igang med lading og var nesten oppe i maks effekt på 140W i svak solskinn.

Tre hytteprosjekter til ble forøvrig igangsatt i løpet av ferien. De tre minste hadde bestemt seg for at de skulle flytte ut og gikk igang med å bygge trehytter!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar