søndag 20. oktober 2013

Høstferie - og siste vegg på plass i hytta 
Vi reiste opp til hytta for 5 døgns høstferie. Nå var det gått et par måneder siden sist så vi gledet oss stort til å komme oss til fjells.

Planene for denne høstferien var ikke så store, men vi hadde samlet noe rusk og rask gjennom sommeren som vi skulle brenne, vi skulle gå noen fjellturer og vi skulle få gjort unna det meste av listene som ennå manglet.

Bålbrenning viste seg å bli veldig populært blandt de minste, og når vi først hadde fått fyr på bålet var de flinke til å holde det vedlike. Mye gammelt rask, paller, grener, morkne trestokker osv gjorde at bålet brandt omtrent dag og natt hele uka.


Byggeplanene for oppholdet var som sagt lister. Listene har vært lagret og malt i yttergangen  og når disse ble fjernet kunne vi endelig rydde denne og starte med å sette opp den siste veggen i hytta, delevegg mellom yttergang og bod.Vi manglet materialer til denne veggen da det ser ut til at jeg har hatt litt mye svinn på innerpanelet (+ at noe ble vått og rammet av "blåmann" den første sommeren). Nå var det ikke mer enn 5 m2 som manglet så det hentet vi fra Maxbo på fredag. Deretter gikk arbeidet så raskt at det ble en tur til Maxbo igjen på lørdag for å kjøpe beis (Tyrilin farge fjære). Så før helgen var omme var gangen beiset og listet. Nesten da, slik det er blitt for vane i byggingen - alltid så vanskelig å bli heeelt ferdig. Vinduskarmer og karmer rundt to dører mangler før jeg kan liste ferdig. Karmene er tatt med hjem slik at jeg kan male de i løpet av høsten - da går det raskere å få de på når jeg igjen er på hytta, kanskje ikke før i romjula.

Men det ble bra å få ryddet gangen og  satt opp hyller i boden slik at vi kan rydde på plass verktøy og diverse utstyr. Det blir så mye triveligere å komme inn i hytta når en ikke blir møtt av "utstyrsrotet" i gangen.

Av andre forbedringer hadde vi med en leddlampe med 12v omformer. Etter å ha fjernet omformeren fungerte denne flott på 12v anlegget. Vi skal også få opp en led lampe i taket på kjøkkenet. Selv om vi synes det er kos med talgelys på hytta er godt leselys i stua og arbeidslys på kjøkkenet noe vi allikevel ønsker. Leselampa ble vi iallefall veldig godt fornøyd med, taklampa trenger noen tilpassninger til skråtaket så den får vente til neste gang.

3 kommentarer:

  1. Skikkelig lekkert. Misunner deg boden, her ser vi at vi må bygge bod til våren. Verktøy, fiskestenger, flytevester å duppeditter MÅ få egne plasser:)) gøy å følge dere:)

    SvarSlett
  2. Koselig med bålbrenning,og hvis man i tillegg får stekt noen pølser så er det skikkelig hytteaktivitet.Koselig hytte:-)

    SvarSlett
  3. Blir litt urolig når du snakker om blåmann på innerpanelet..... Vårt ligger ute ennå, og det går ennå litt tid før vi kan prøve å få det inn. Og da er det sikkert snø. Jaja, det får gå som det går.

    SvarSlett