tirsdag 5. februar 2013

Wallas gir litt-høyere-standard i Etnedal


Skitur med utsikt mot Bjørgovarden
                               
Denne helgen fikk vi installert Wallas med "ring-hytta-varm" funksjon. Det betyr at vi kan sende en SMS for å slå ovnen av og på og lese av temperaturen i hytta. Ovnen er på 4 KW har en 180 liters parafintank på utsiden av hytta og er tilkoblet hyttas batteribank. Som forøvrig også ble fraktet opp denne helgen. Batteriene er på totalt 490 Ampertimer, fordelt på to 245Ah batterier. Ovnen bruker ca 10 Ah pr døgn når den er i drift og utover dette svært lite i stand by. Så det bør være nok strøm til å drifte både ovnen og mere til. 
Med denne løsningen vil vi ikke lenger komme opp til -8 kuldegrader innendørs slik som i helgen. Når dette som oftest er på fredags kveld så sier det seg selv at det ikke er varmt i hytta før utpå lørdags morgen. Med Wallas løsningen kan vi slå på varmen ett døgn eller så før vi selv drar opp og ankomme en hytte hvor det iallefall er god lunk.


Wallas plassert i hjørnet av stua
Wallas og midlertidig plassering av batteriene
Jeg var på hyttetur med tre av ungene mens Solveig og Mathias hadde annen aktivitet denne helgen. Selv om dette var en såkalt "arbeidshelg" med panelarbeid i yttergang (gangen er nå ferdig panelt!), lister rundt dører og installering av ovn, var det også god mat (Taco og Biff), gotteri og annen hyttekos.
Vi fikk også med oss en opplevelse vi ikke ser for ofte: Lørdagskveld var det en fantastisk klar stjernehimmel hvor en fikk følelsen av å se langt langt inn i verdensrommet. Til og med deler av melkeveien kunne sees som et lys-slør over himmelen. I og med at det ikke er annen kunstig belysning så langt til fjells blir slike opplevelser ekstra spektakulære for oss "bymennesker".

4 kommentarer:

 1. I likhet med dere, har vi har tenkt å anskaffe en Wallas parafinovn. Nye batterier står også på innkjøpslista. Vi skal på hyttemessa på Lillestrøm, og håper vi finner noen gode tilbud der. Vil du opplyse om hvor mye parafinkaminen med "Ring hytta varm"-abonnementet kom seg på?

  SvarSlett
 2. Kr 25500 i deler. I tillegg kom montering. Kjøpte et kontantkort til 125 som abonnement.

  SvarSlett
 3. Takk for svar! Håper du holder oss oppdatert ang. kaminen! Det var 8,5 blå inni hytta da jeg kom opp sist også, men det var på formiddagen, slik jeg hadde hele dagen å varme hytta på.


  Mobildekninga er kanskje ikke den aller beste hos dere heller? Er spent på om abonnementet virker som det skal! Håper dere blir fornøyde. :)

  SvarSlett