tirsdag 9. oktober 2012

Høstferien 2012
Endelig ble det anledning til å dra opp på hytta igjen. Nå hadde vi ikke vært der siden i juli. Mye annet som skulle gjøres denne sommeren. Men nå var det høstferie og tid for hyttetur. Selv om det ennå gjenstår endel arbeid med lister og paneling av en bod hadde vi bestemt at vi skulle bruke mesteparten av tiden til å slappe av og nyte det fine høstværet. Vi kom opp på onsdag. Torsdag fikk vi besøk av venner fra Danebu-siden. Svært beleilig hadde vi godt med kaker å by på siden vi hadde feiret Mathias sin 15 års dag dagen før. Koselig at en av hyttenaboene også stakk innom på en kopp kaffe. Fredagen var den aller fineste dagen rent værmessig og vi gikk sammen med Danebu-familien opp til Fjellenden, med påfølgende grilling og bålkos. En flott høstdag. 
Lørdag ble det tid til noe arbeid ute og jeg fikk lagd et materialskur som jeg hadde planlagt en stund. Kjøpte bølgelblikkplater på Maxbo, så nå ligger materialen jeg har igjen trygt for sne og regn håper jeg. Det gjenstår å se om konstruksjonen holder. Av annet arbeid monterte vi dobbeltseng på det største soverommet, la inn to dører, hengte opp gardiner i stua og kjøkkenet og monterte kjøleskap. Kjøleskapet er på gass og ble levert av Steinar Kleven på Bagn onsdag kveld. Det var uvant å gå til sengs med gassflamme brennende i kjøleskapet, men vi blir vel vant til det. Gassalarm er selvsagt på plass.

"Blåfjesene"
Vi har bestemt oss for ikke å ha TV på hytta, men helt "fanatiske" er vi jo ikke, så på lørdagskvelden var det barnetvgodt og film på bilens videospillere. 
Vi måtte også prøve popping av popcorn på gamlemåten - noe som fungerte helt fint. Trivelig å gjøre dette igjen - mange år siden sist.

I løpe av sommeren har vi hatt besøk av Martin Kompen og hans folk. Dette for å pigge ut litt mer berg på tomta, fylle på med jord, planere ut, gjødsle og så. Vi var veldig godt fornøyd med resultatet, og det var godt å få ferdigstilt uteområdet på denne siden av hytta. Noe av grunnen til at vi ønsket å få lagd noe større flate på siden av hytta er at dersom vi med tid og stunder skal bygge på med et uthus/badstu så slipper vi å grave opp igjen jorda rundt hytta.


Før

Etter

Før
Etter

Det er blitt god plass både til å snu og til ekstra parkering.
Når vi engang bygger uthus/badstu er planen at denne skal stå omtrent der bilen er parkert nå

1 kommentar:

  1. Det er neppe noen grunn til å bekymre seg over propankjøleskapet. Den lille pilotflammen indikerer bare at det funker som det skal, og slukker den, er det fordi gasstilførselen er brutt. ;-)

    Alt propanutstyr i dag er sikret av ventiler og sensorer, så jeg ville ikke engang nølt med å la varmeovner brenne uten tilsyn. Med gassalarm i tillegg, kan dere sove trygt.

    SvarSlett