søndag 24. juni 2012

SankthanshelgDa har vi endelig fått fjernet bygningspappen fra golvene i hytta! Det er en milepæl! Det betyr at vi nå skal være på hytta ute å se plank og lister stablet langs veggene eller verktøy på kjøkkenbenken. Vi skal ta av skoene i yttergangen og gå på sokkelesten inne - uten å få sokkene full av sagflis. Og vi skal snart få oss sofa. Da kan vi snart starte hyttelivet for alvor.Slik tenkte vi når vi forlot hytta etter helgens tur. Ja, vi vet godt at vi har noen meter list som skal på plass og dører som skal males.Men vi er kommet til et punkt hvor hytta forvandles fra å være en byggeplass til å bli et sted hvor en også kan slappe av. 

Neste helg skal alle golv som ennå ikke har blitt behandlet lutes og lakkes. Etter å ha prøvd golv med lut på noen rom og lut og Trestjernes Gulvmatt som topping på et annet, har vi kommet til at det blir best med lakk på toppen av luten. Vi oppnår å få lyse fine golv med lut og samtidig gjør lakken at de er lettere å rengjøre. Ikke blir de like raskt skitne heller.
Da blir dette neste helgs arbeid. Deretter kan vi ta opp sofaen!
6 kommentarer:

 1. Så fint gulv! Vi har brukt matt gulvlakk på spise- og stuebordet, og det fungerer utmerket. Lett å holde rent. Det blir godt å kunne slappe litt mer av på hytta etterhvert, og ikke bare jobbe!

  SvarSlett
 2. Hei! fin blogg - fin hytte. Er i gang selv også, ligger noen par hakk etter dere ... Angående gulv: Tror du det går an å først beise gulvet med interiørbeis f.eks. tyrilin for å få ønsket farge og så lakke over med gulvmatt?

  http://www.byggehytte.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. det burde gå helt fint. Vi vurderte selv noe slikt.

   Slett
 3. Håper jeg får anledning til å komme innom og se hytta i sommer!

  SvarSlett
 4. Hei Tor ! Dere var tydeligvis lengre oppe på St. Hans enn meg, for den nydelige himmelen fikk jeg ikke med meg.

  Har stjålet veggfargen deres til gulvet mitt, og er i gang med å lakke over interiørbeisen med silkematt 3 stjernes. Valnøtt er en fin farge !

  Mvh Vibecke

  SvarSlett
  Svar
  1. jukset litt, brendte bål og tok bilde fredags kveld da det ennå var opphold...

   Slett