mandag 19. september 2011

Soverom nr 1

Hytta bygges rom for rom og denne helga ble det første soverommet panelt ferdig innvendig. Nå skal vegger og golv behandles før vinduskarmer, dør og lister skal på plass. Kanskje blir det til høstferien.


Mens jeg har satt opp tak og innvendige vegger har jeg også strekt flexrør og kabel for det elektriske anlegget. Nå når jeg skulle lukke det første soverommet måtte jeg ferdigstille noe av det elektriske som skulle bli inne i veggen. Dette er et område jeg er helt fersk på og som gir endel usikkerhet ift gjennomføring. Ikke er det lett å finne informasjon om dette på nettet heller (sikkert fordi dette ikke er noe amatører skal holde på med). Hadde det vært 230V anlegg ville dette ha blitt gjort av en installatør. Med 12V anlegg kan jeg gjøre det selv og med et stramt budsjett har jeg ikke lyst til å bruke flere tier av tusen på elektrikker når det strengt tatt ikke er nødvendig.
Siden denne veggen også er veggen mot kjøkkenet la jeg inn en veggboks også for stikk i kjøkken. Skal dokumentere alt dette slik at jeg har godt med bilder og forklaringer tilgjengelig dersom det en gang blir aktuelt å bytte til 230 volt og jeg skal forsøke å få dette godkjent. Nå er det om å gjøre å forsøke å tenkte på alt som må på plass før de innvendige veggene lukkes. Jeg la inn 70mm Paroc isolasjon i veggen (med byggepapp på hver side) før denne ble lukket. Dette for å få til en viss støyisolering mer enn for varmen sin del.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar