onsdag 3. april 2013

Når er hytta egentlig ferdig?

Vi har hatt vår første påske på vår egnebygde hytte. En fantastisk fin påske. Nydelig vær, flotte turer i fin natur og med ei hytte som er trivelig og fungerer bra på alle måter. Det er lett å innbille seg at vi er ferdige med hyttebyggingnen når vi kan bruke hele ni dagers påskeferie til å ha, ja nettopp det - ferie.Riktignok har vi satt opp dusjkabinett og grunnet noen lister i ferien, men noe skal man jo ha å sysle med mellom brettspill, turer og god mat. Det er heller nesten ikke for jobb å regne når en tenker tilbake på da golv skulle legges, isolasjon settes inn i vegger og tak, diffusjonsperre, panel osv. osv. Allikevel, hytta er jo ikke helt ferdig. Alle taklister og flere golvlister mangler ennå. Og innen de er på plass ligger de i veien ute i yttergangen. Noen umalte, noen grunnet og andre klare til å monteres. Men hytta er jo i bruk, og det er ikke alltid så lett å se at det skulle være noe listverk her og der. Dersom ingen sier noe kan en jo tro at det skal være slik. Litt minimalistisk riktignok, men allikevel ikke alltid så lett å se at det er noe som mangler.

Når jeg ser hvordan det blir MED lister, er jeg allikevel ikke i tvil - Hytta er ikke helt ferdig før listene er på plass.


Som ansvarlig selvbygger har jeg hatt som mål å gjøre alle prosesser mest mulig etter boka. Så også med ferdigattest. Siden vi ikke er helt ferdig, men har tatt hytta i bruk, søkte jeg derfor om midlertidig brukstillatelse høsten 2012. I denne beskrev jeg paneling av yttergang og listverk som gjenstående arbeid. Og at dette skulle være ferdig i november 2013. Denne fikk jeg godkjent. Så konklusjonen på min lille drøfting ovenfor er at hytta ikke er helt ferdig før all panelarbeid OG listverk er på plass. Og ferdigattest mottat fra kommunen. Men kanskje aller viktigst: kona har sagt at jeg ikke får lov å begynne på noe nytt byggeprosjekt (som f.eks utebadstu) før alle lister er der de skal være....

3 kommentarer:

  1. Hytta var veldig fin, selv uten lister!
    Jeg kommer gjerne igjen :)

    SvarSlett
  2. Du har veldig rett, ikkje ferdig før listene er på ;) Sjølv om det er veldig lett å utsette disse små detaljane sida hytta fungerer heilt fint også uten.

    SvarSlett