fredag 12. august 2011

Brannmur og kjøkken

Siste uke av skoleferien bestemte vi oss for å dra til fjells å bygge hytte. Jeg er ferdig med ferien, men hadde noen avspasseringsdager som det var på tide å få brukt. Vi var så heldige å få låne hytte på Danbu (Aurdal) av en kollega og dermed hadde vi overnatting for alle seks. Danebu ligger ca 30 min kjøring langs en skogsvei så det passet veldig bra. Vi kom opp på mandags ettermiddag og gikk igang med å montere brannmur i Siporex. Siden jeg hadde bygd (og revet :-) en mur tidligere hadde jeg jo litt erfaring med denne typen materiale. Siporex (eller H+H) er elementer i porebetong, er lett å arbeide med, kan sages med vanlig sag og koster ca 70 kr pr element.


Elementene jeg brukte er 10x40x60 cm og limes sammen med flislim.For å sikre at ikke muren skal kunne falle inn i rommet la jeg 95mm spiker med avsagde hoder inn i bjelkelaget og "løst" i muren. I tillegg brukte jeg et jernbånd som beslag for å feste muren til undergurten i taksperra. Arbeidet var gjort på noen timer. I mellomtiden fikk Solveig beiset de resterende bordene som gjenstod av tømmerpanelet til stua.

Tirsdag gikk Solveig igang med å flislegge muren med Ottaskifer. Mitt arbeid bestod i å sage stein som måtte tilpasses, og i mellomtiden fikk jeg satt opp de siste bordene i gavleveggen i stua.

Vi brukte tirsdag og et par timer på onsdag på dette arbeidet og var kjempefornøyd med resultatet. Ottaskiferet gjorde muren til det dekorelementet vi hadde håpet på! 
Så var det kjøkkeninnredningen jeg hadde tatt med opp forrige gang. Nå som kjøkkenveggen var ferdig panelt og vi begge to var tilstedet var det greit å få denne på plass. Vi fikk hengt opp de tre overskapene og satt opp den ene benkeraden under. Resten får vente til neste gang. Vi hadde avtalt å dra innom Jan i Etnedal for å se på sauefell (se eget innlegg) og kjøpe ved som vi skulle ha med oss hjem til Jessheim, så det var på tide å komme seg avgårde. Vi var veldig fornøyde med arbeidsinnsatsen disse dagene.

Ungene kjedet seg nok litt innimellom, og synes dagene ble noe lange. Men noe fant de da på og akebane i bakken var et av de kreative utslagene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar