søndag 24. oktober 2010

Ferdig isolert golv

Denne helga dro jeg opp til Etnedal på torsdag etter jobb og målet var å få lagt stubbloftsplatene og isolasjon i govlet. Nå som campingvogna er tatt ned fra fjellet hadde jeg leid en enkel hytte på Etnedal familiecamping. Det var egentlig ganske behagelig å ta inn på campingen etter en lang dag med jobbing.

Det var et nydelig vær i helga med forsmak på vinteren - lett dryss av sne med fullmåne som lyste opp omgivelsene. Gleder meg til hele familien kan nyte slike kvelder på hytta.
Kveldsstemning med årets første sne på Ølslykkja.

Fin stemning i grålysningenJeg ble ferdig med isoleringen, utenom et lite parti der hvor snurredassen skal stå under hytta. Jeg hadde glemt byggetegningene hjemme og klarte ikke å se for meg nøyaktig hvor doen skal stå. I og med at det blir ganske trangt under hytta til å få på plass snurredass-kammeret etter at golvet er lagt valgte jeg å vente med å tette igjen den delen. Underveis glemte jeg å legge rørene til gråvann fra kjøkkenet og måtte åle meg inn under hytta for å henge opp rørene i bjelkelaget. Det var akkurat høyt nok til at jeg klarte å snu meg rundt på ryggen under hytta slik at jeg fikk hengt opp rørene med et passe fall til utsiden av stripemuren. Så nå er det meste klart for at golvet kan legges. Gleder meg til å ta fatt på den jobben  - og særlig til den er gjort da alt blir så mye enklere når en har en fast plate å jobbe videre på.

Jeg fikk også testet det enkle rullesystemet (runde gjerdestolper) jeg har lagt opp til inne i hytta for å flytte på materialstablene. Det fungerte utmerket og har allerede spart meg for en mengde arbeid med å flytte rundt på plankehaugen. Genialt! Bildene illustrerer:
 

På midten er golvplanken til halve hytta. Når de er lagt på venstre del vil jeg kunne rulle all material som består av vegg-, takpanel, lister m.m over på golvet slik at høyre halvdel av hytta blir fri til govlegging. Også den materialhaugen som er synlig innerst i hytta står på rullestokker og kan lett flyttes på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar