mandag 12. mars 2012

Siste golv er lagtForrige helg var jeg igjen en tur på hytta. Reiste opp fredag etter jobb og ankom Ølslykkja i sekstiden på ettermiddagen. Med fyring i stueovnen og en 4,2 KW gassovn som vi hadde med opp forrige gang gikk det raskt å få varmen i hytta. Det milde været vi har for tiden hjelper jo også godt på. Fikk lutet golvet i det ene soverommet og ferdigbehandlet det andre med en slags hvit-vask for lutet golv. Gjorde deretter klar kabelgjennomføringer i bjelkelaget i yttergangen slik at jeg kunne starte med å legge furugolv i dette rommet på lørdags morgen. Var igang allerede kl 0500 og fikk lagt hele golvet iløpet av dagen. Kabelgjennomføringene er til et lite kjellerrom hvor jeg tenker å ha batteribanken stående. Jeg legger to "kurser" direkte inn til batteribanken, det ene er til et uttak i stua slik at vi kan koble en eventuell TV direkte på batteriene. Den andre kursen er til en kontakt i gangen hvor vi kan ha en 230V omformer direkte på batteriet dersom vi trenger det for Ring hytta varm anlegg. Jeg la også kabelgjennomføringer klart for tilførsel fra aggregat og solcellepanel. 
Jeg var godt fornøyd med at gulvleggingen gikk såpass lett  - husker jo hvor mye tid det tok med golvet i resten av hytta forrige vinter. Nå var jo dette rommet på knappe 20 kvm så det er jo en forskjell....
Etter at govlet var lagt kunne jeg rydde ut resten av golvmaterialen fra stua. Fikk også fjernet endel annen restmaterial slik at det nå kun er listverket igjen. Tenker jeg begynner å kappe til og male lister neste gang jeg har en arbeidsøkt på hytta. Skal bli godt å få tømt stua for material slik at vi kan begynne å tenke på å få inn noen møbler.

5 kommentarer:

 1. Bra innsats i helga også! :) Skal det være varme i kjellerrommet hvor batteribanken skal stå? Jeg har lest at batterier helst bør stå i oppvarmet rom? Hvor mange/store batterier skal dere ha? Vi tenker å kjøpe 2 stk AGM 290 Ah (tror det ble riktig!). :)

  SvarSlett
 2. Det er ikke varme i kjellerrom. Rommet er isolert, men jeg er ikke sikker på at det ikke blir frost der. Siden hytta ikke er permanent oppvarmet blir det vanskelig å få til varme i rom hvor batteriene står. Nå tåler AGM batterier kulde godt, har jeg hørt, men kulde reduserer jo effekten i batteriene. Foreløpig har jeg 3 brukte 80 Ah. Kommer nok til å ta dobbelt kapasitet med tiden - eller som dere 2X290.

  SvarSlett
 3. Det er kanskje under bruk av batteriene bør stå litt varmt? Mulig jeg er på litt gyngende grunn nå?? Vi har faktisk planer om å sette batteriene under sofaen (!) - har målt og funnet ut at sofaen er høy nok til å få et slikt 290-batteri under. Slipper likevel å sitte og digle med beina når vi sitter i sofaen, heldigvis...! :)

  SvarSlett
 4. Hei Tor !!

  Kan du gi en førerapport ? Jeg hadde tenkte meg en tur oppover neste helg, men når jeg ser snøbildet ditt ble jeg jo helt dårlig og vil oppover til helgen. Er det noe snø å gå på ski på ?

  Forøvrig begynner hytten deres å bli skikkelig fin, dere er virkelig flinke!

  Hilsen Vibecke,
  vinker fra andre siden *S*

  SvarSlett
 5. Hei, Det var bra med sne i helgen som var, kom til og med litt nysne. Våt nysne. Vet jo ikke om hva sola har gjort med løypene denne uka da...

  SvarSlett