søndag 24. oktober 2010

Ferdig isolert golv

Denne helga dro jeg opp til Etnedal på torsdag etter jobb og målet var å få lagt stubbloftsplatene og isolasjon i govlet. Nå som campingvogna er tatt ned fra fjellet hadde jeg leid en enkel hytte på Etnedal familiecamping. Det var egentlig ganske behagelig å ta inn på campingen etter en lang dag med jobbing.

Det var et nydelig vær i helga med forsmak på vinteren - lett dryss av sne med fullmåne som lyste opp omgivelsene. Gleder meg til hele familien kan nyte slike kvelder på hytta.
Kveldsstemning med årets første sne på Ølslykkja.

Fin stemning i grålysningen



Jeg ble ferdig med isoleringen, utenom et lite parti der hvor snurredassen skal stå under hytta. Jeg hadde glemt byggetegningene hjemme og klarte ikke å se for meg nøyaktig hvor doen skal stå. I og med at det blir ganske trangt under hytta til å få på plass snurredass-kammeret etter at golvet er lagt valgte jeg å vente med å tette igjen den delen. Underveis glemte jeg å legge rørene til gråvann fra kjøkkenet og måtte åle meg inn under hytta for å henge opp rørene i bjelkelaget. Det var akkurat høyt nok til at jeg klarte å snu meg rundt på ryggen under hytta slik at jeg fikk hengt opp rørene med et passe fall til utsiden av stripemuren. Så nå er det meste klart for at golvet kan legges. Gleder meg til å ta fatt på den jobben  - og særlig til den er gjort da alt blir så mye enklere når en har en fast plate å jobbe videre på.

Jeg fikk også testet det enkle rullesystemet (runde gjerdestolper) jeg har lagt opp til inne i hytta for å flytte på materialstablene. Det fungerte utmerket og har allerede spart meg for en mengde arbeid med å flytte rundt på plankehaugen. Genialt! Bildene illustrerer:
 

På midten er golvplanken til halve hytta. Når de er lagt på venstre del vil jeg kunne rulle all material som består av vegg-, takpanel, lister m.m over på golvet slik at høyre halvdel av hytta blir fri til govlegging. Også den materialhaugen som er synlig innerst i hytta står på rullestokker og kan lett flyttes på.

søndag 10. oktober 2010

Våt høstferie

Har vært å arbeidet på hytta fra mandag til onsdag i høstferien. Mye regn og tett tåke hele tiden. Ja det var til og med tåke inne i hytta i perioder. Skikkelig guffent vær, men det kan ikke hindre oss i å få bygget videre! Jeg fikk reddet inn all innermaterialen og isolasjonen fra regnværet - så nå er det ganske fullt innendørs. Får håpe "rullatoren" svarer til forventningene når jeg skal begynne å flytte rundt på materialhaugene. Flere av presenningene jeg hadde dekket til materialet med hadde lekket, eller så var det kondens som hadde dannet seg på innsiden. Heldigvis var det bare noen få pakker med panel som hadde fått skader av blåmann/mugg - en stund fryktet jeg at det skulle være verre. Takåsen var imidlertid ganske stygg så den krever grundig kloring eller andre tiltak for å få bort missfargingen. Åsen har ingen bærende effekt og er kun for "pynt" så vi får se hva vi gjør når vi kommer så langt at den skal opp.

Utendørs fikk jeg satt inn inngangsdøra og tettet rundt med asfaltplater og panel. Så nå er hytta låst for første gang! Jeg monterte også den siste takrenna og alle takrenne nedløpene. I fronten byttet vi ut nedløpsrøra med kjetting og jeg synes det visuelt sett ble mye finere. Fascinerende å se på vannet som bølger seg nedover kjettingnedfallet (dersom en ikke har annet å gjøre da...).

Tirsdags kveld ble jeg invitert til middag og en meget trivelig kveld hos Jan og Torunn på ei av de nyeste hyttene øverst i feltet. Tusen takk til dere - det var godt å komme ut av campingvogna og få pratet om hytte og mye annet i trivelig selskap! Gleder meg til vi er kommet så langt at vi kan gjengjelde invitasjonen.

På denne turen tok jeg også med meg campingvogna ned fra fjellet så vi ikke risikerer at den blir snedd inne. Så får vi se hvordan jeg gjør med overnatting utover høsten. Må få kommet igang med golvet snart så jeg får et sted å legge meg.

søndag 3. oktober 2010

Oktober allerede...

Helgas arbeid har bestått i å få inn material før vinteren. Sneen er like om hjørnet og det er på tide å flytte arbeidet innendørs. Har også fått lagd stubbloftsplater og Glava på litt av hytta. Arbeidet fortsetter på mandag etter en tur hjemmom for å feire bursdager.

"Rullator"

Jeg har lenge fundert på hvordan jeg skal unngå å måtte flytte rundt på material etter å ha flyttet det inn i hytta for vinteren. Det er en anseelig haug med plank som må flyttes, og som sikkert alltid står i veien. Jeg har kommet til at et rullesystem er verd å prøve. Så nå har jeg stablet deler av materialet på rundstokker (runde gjerdestolper) slik at jeg kan rulle hele stabelen på tvers av hytta når det trengs. Når halve golvet er lagt er planen å rulle hele stasen over på dette. Jeg har bygd opp under stokkene slik at det ikke blir noen høydeforskjell til det nylagde golvet når jeg skal flytte stabelen. Jeg har også tatt hensyn til at jeg skal kunne ha et bord mellom stokkene og golvet slik at det ikke blir merker etter stokkene på det nylagte golvet. Så får vi se hvordan dette virker. Det er såpass billig og enkelt at det nesten er nødt til å virke...